Fabeltjeskrant

De grote foto van Mijnheer de Uil boven het o zo zure commentaar van K. Toxopeus (NRC Handelsblad. 23 augustus) heeft mij veel plezier bezorgd. Schrijver heeft gelijk als hij stelt dat wij, vooral gedurende de zomer, ontzettend veel onbenullige herhalingen voorgeschoteld krijgen. Maar De Fabeltjeskrant herhalen, dat is heel wat anders. Dat is Groot Nieuws! Indertijd heeft een hele generatie kinderen daarvan kunnen genieten en met hen vele (groot)ouders. Wie kent niet de prachtige types, uit het leven gegrepen, zoals Juffrouw Ooievaar en Zoef. Uitdrukkingen uit die serie zijn in ons spraakgebruik opgenomen. Ik denk dat velen blij zullen zijn dat nu een nieuwe generatie van deze serie kan genieten. Bovendien zijn die figuren uit het Grote Bos heel wat leuker dan die enge Dino's en Teenage Mutant Ninja Turtles. We hebben ze al te lang gemist.

    • C. Vermeer-Van Berkum