Delft Instruments: meer bedrijfswinst

Delft Instruments, producent van medische apparatuur en meetinstrumenten, is beter gaan draaien. Het bedrijfsresultaat nam met 30 procent toe tot 7 miljoen gulden. De omzet groeide in de vergelijking met dezelfde periode van 1993 van 167 miljoen tot 177,9 miljoen gulden. Desondanks belandde het Delftse bedrijf opnieuw met zijn eerste-halfjaarcijfers in het rood. Het verlies bedroeg 1,4 miljoen tegen 2,4 miljoen verlies een jaar geleden. Dat houdt verband met een een buitengewone last van 1,5 miljoen gulden voor reorganisatie. In de tweede jaarhelft gaat het gewoonljk bij het Delftse bedrijf beter dan in de eerste.

De post buitengewone lasten houdt verband met een reorganisatie in Duitsland in het segment fysiotherapie. De onderneming wil nu alle produktie- en ontwikkelingsactiviteiten voor dit onderdeel in Nederland concentreren. In Duitsland en ook in Frankrijk heeft Delft Instruments te maken met een teruggang van de markt. De orderportefeuille is goed gevuld, het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening zal zich verder verbeteren, zo bericht de raad van bestuur.