Couperus- en themawandelingen

'Zo ik iets ben, ben ik een Hagenaar', schreef Louis Couperus. Voor Couperus (en Den Haag)minnaars organiseert het Louis Couperus Genootschap zondagmiddag 4 sept een literaire wandeling van twee en een half uur. De tocht voert langs het geboortehuis van de schrijver aan de Mauritskade en langs zijn woonhuizen. Op het Noordeinde, waar Couperus' winkels waren, wordt een toneelstukje opgevoerd. Tot slot wordt een afternoon tea geserveerd in Hotel des Indes. De hele middag kost ƒ 35. Telefonisch reserveren 071-215759. Inl over de Wandeling 071-219957.

Ook in Dordrecht woonden/wonen en werk(t)en een aantal beroemde Nederlandse schrijvers. In het kader van het evenement 'Dordt Monumenteel' en het Belcanto Festival organiseert de VVV vier avondwandelingen van een uur. Op maandag 5 sept een literaire tocht door de binnenstad met aandacht voor deze auteurs. Beginpunt het Hof, eindpunt Stadhuis waar om 20.15 uur het Belcanto Talenten Concert aanvangt. De wandelingen behandelen verder de Jongere Bouwkunst en de Haven.

Kaartjes à ƒ 5,- (in combinatie met een concertkaartje ƒ 2,50) verkrijgbaar bij VVV Dordrecht e.o., Stationsweg 1. Inl 078-132800.