Eltingh in Schenectady opnieuw toernooiwinnaar

NEW YORK, 29 AUG. De Nederlandse tennisser Jacco Eltingh heeft gisteren het toernooi in het Amerikaanse Schenectady gewonnen. Hij versloeg in de finale de Amerikaan Chuck Adams in zeventig minuten met 6-3 en 6-4. Eltingh speelt morgen of woensdag in de eerste ronde van de US Open in New York tegen de Rus Jevgeni Kafelnikov, die gisteren eveneens een toernooi op zijn naam schreef. Kafelnikov, dit jaar gestegen van plaats 104 naar 11 op de ranglijst, won op Long Island van de Fransman Cedric Pioline. In de halve eindstrijd rekende hij in drie sets af met Reneberg.

Eltingh, nummer 56 op de ranglijst, wordt vandaag 24 jaar. Hij is aan zijn beste seizoen tot nu toe bezig. Wat zijn dubbelspelpartner, Paul Haarhuis, nog nooit is gelukt, daar slaagt Eltingh al drie jaar in. Een toernooi winnen. In 1992 op gras in Manchester, vorig jaar op groen gravel in Atlanta en gisteren op hardcourt in Schenectady, op ongeveer drie uur rijden van New York. In de halve finale had Eltingh gewonnen van de Duitser Joern Renzenbrink.

Wiesner won het vrouwentoernooi van Schenectady. De Oostenrijkse versloeg in de finale met 7-5 3-6 6-4 de Letse Neiland.

Berasategui was de weinig verrassende winnaar van het met 750.000 gulden gedoteerde toernooi in het Kroatische Umag. De Spanjaard, als eerste geplaatst, had gisteren weinig moeite met de Slowaak Kucera.