Pech onderweg; kosten hulp in guldens

Grafiek: De auto is tot de nok gevuld met spullen, de kinderen jengelen, de vakantiebestemming is nog slechts enkele kilometers rijden en dan slaat het noodlot toe: de auto gaat kapot.

Een nachtmerrie voor vele vakantiegangers die erger wordt als de rekening betaald moet worden. Een uur lang langs de weg in Duitsland worden geholpen kost circa 330 gulden. Blijkt het probleem niet oplosbaar te zijn en zit er niets anders op dan de auto te slepen naar een garage dan kost dit zo'n 440 gulden. Dit blijkt uit een onderzoek van de Automobile Association, de Britse tegenhanger van de ANWB.

Gelukkig voor de Nederlandse vakantiegangers liggen de kosten in Italië, Frankrijk en in Spanje een stuk lager. Geholpen worden langs de weg kost in Frankrijk nog geen 100 gulden en een lokale sleep zo'n 126 gulden