'Geen bewijs voor drugsgeld campagne president Samper'

BOGOTÁ, 17 AUG. De Colombiaanse justitie heeft geen bewijzen gevonden dat de verkiezingscampagne van Ernesto Samper, de huidige president, gedeeltelijk is gefinancieerd met bijdragen van het cocaïnekartel van Cali.

Dit heeft de openbare aanklager van Colombia, Gustavo de Greiff, gisteren na een onderzoek van twee maanden bekendgemaakt. Bijna onmiddellijk nadat Samper op 19 juni met een kleine meerderheid de presidentsverkiezingen won, kregen Columbiaanse media van anonieme bronnen een aantal zogeheten narco-cassettes, bandopnames van vermeende telefoongesprekken tussen de leiders van het kartel en campagnemedewerkers van Samper. Daarin werd gesproken over een donatie van 3,6 miljoen dollars aan Sampers verkiezingskas in ruil voor een clemente behandeling van het kartel. Samper heeft altijd ontkent dit geld te hebben aangenomen. (AP, Reuter)