Weer procedure tegen Maastricht opvangcentrum

MAASTRICHT, 16 AUG. De bewoners van de villawijk Sint Pieter in Maastricht zullen opnieuw gerechtelijke stappen ondernemen tegen de vestiging van een opvangcentrum voor drugsverslaafden in hun wijk.

Daartoe heeft de vorige week opgerichte vereniging 'Leefbaarheid Sint Pieter' gisteren besloten. De vereniging gaat nu een procedure aanspannen bij de bestuurskamer van de rechtbank om de vestiging van het opvangcentrum voor junks definitief te voorkomen. De bewonersorganisatie, die inmiddels al meer dan 700 leden telt, spande vorige week een kort geding aan tegen de gemeente om de voorgenomen vestiging van het opvangcentrum in een leegstaand pand aan de Prins Bisschopsingel te verhinderen. De waarnemend president van de rechtbank, mr. A. Adelmeijer, wees die eis af. Hij besloot overigens wel dat het centrum niet voor 1 september opengesteld mocht worden.