PITTIGE KARBONADES OP DE BARBECUE

Een vaak voorkomend probleem bij de barbecue is dat de gebruikte marinade of barbecuesaus aan het voedsel vastbrandt. Zoete sausen zijn wat dit betreft de ergste boosdoeners. Die sausen kunt u dan ook het beste pas halverwege de benodigde roostertijd op het vlees smeren en het vlees dan op iets grotere afstand van de hittebron afroosteren.

Voor 6 personen:

1 middelgrote ui, gehakt 2 tenen knoflook, gehakt 2 eetlepels olie 1 1/4 deciliter hete thee 4 eetlepels tomatenketchup 2 eetlepels ciderazijn 1 eetlepel stroop 1 eetlepel Worcestershiresaus scheutje Tabascosaus 6 schouderkarbonades

Fruit de ui en knoflook in de olie tot ze gaar maar niet bruin zijn. Voeg de rest van de ingrediënten behalve de karbonades toe. Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 minuten sudderen. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

Schik de karbonades naast elkaar in een aardewerk of glazen schaal. Giet er de afgekoelde saus over, dek de schaal af en laat de karbonades minstens 1 uur in de koelkast marineren.

Vet het barbecuerooster in met wat olie. Neem de karbonades uit de marinade en laat ze 15-20 minuten roosteren, of tot ze gaar zijn. Bedruip ze af en toe met de marinade en keer ze regelmatig om.