Foto

Foto: ALCUBLAS - Bij Alcublas in Oost-Spanje laadt een helikopter water voor de bestrijding van een van de vele bosbranden die in Spanje woeden. Pas vandaag zijn de ergste branden in Midden- en Oost-Spanje bedwongen. Gisteren werden de buitenwijken van Valencia nog bedreigd door een bosbrand. Zeker tienduizend mensen moesten gisteren hun woningen verlaten. Het vuur naderde de voorstad Paterna, waar in het vakantieseizoen 120.000 mensen verblijven. Een andere bosbrand bedreigde het natuurpark Monseny, ten noorden van Barcelona. Op het Canarische eiland La Palma loopt nog steeds een natuurreservaat gevaar. In Sierra Yeste kwam gisteren een brandweerman om het leven. Hij was de 22ste Spanjaard die dit jaar bij bosbranden om het leven is gekomen. Tot nu toe hebben bosbranden dit jaar al 270.000 hectare natuurgebied verwoest. (Foto AP)