Ritzege Fondriest in Britse ronde

GLASGOW, 9 AUG. Maurizio Fondriest heeft op indrukwekkende wijze afgerekend met een rugblessure die hem vier maanden aan de kant hield. De Italiaan won gisteren in Glasgow de eerste etappe van de Ronde van Groot-Brittannië. Na Milaan - Sanremo, in maart, onderging hij een hernia-operatie.

De oud-wereldkampioen versloeg na een rit van 207 kilometer van Glasgow naar Glasgow zijn medevluchters, Sunderland uit Australië en de Rus Ekimov. Fondriest zag in juni een rentree in het peloton mislukken. Vorige week was hij in de Ronde van Burgos voor het eerst weer van de partij.

Gisteren begon ook de Ronde van Galicië. De Spanjaard Cubino won de eerste etappe over 150 kilometer met start en finish in Santiago. Hij was de sterkste van een groepje van vier renners, dat zes seconden voor het eerste peloton finishte. Cubino versloeg de Italianen Della Santa en Chiappucci en de Spanjaard Gaston. Beste Nederlander was Jean-Paul van Poppel. Hij kwam binnen op 56 seconden van de winnaar.