Politiemannen Colombia vermoord

BOGOTÁ, 9 AUG. Linkse rebellen hebben zondag tijdens de beëdiging van Ernesto Samper, de nieuwe president van Colombia, tenminste zes politieagenten vermoord. Dit hebben de Colombiaanse autoriteiten gisteren gemeld. Politiebureaus in verscheidene delen van het land werden aangevallen. In Colombia woedt al dertig jaar een guerrilla-oorlog. Met de aanvallen tijdens de installatie van Samper zouden de opstandelingen druk willen uitoefenen op de nieuwe president om de eerder door hem beloofde vredesonderhandelingen op hun voorwaarden te voeren.

In zijn inaugurele rede heeft Samper gezegd dat hij nog steeds van plan is mogelijkheden voor vredesbesprekingen met de guerrilla-bewegingen te onderzoeken. Het laatste offensief van de 'Simon Bolivar Guerrilla Coördinator', een coalitie van guerrilla-groepen die de afgelopen maand tientallen politiemannen en soldaten vermoord heeft, maakt vrede wel minder waarschijnlijk, aldus Samper. (AP)