Burgemeester mag blijven na dronkemansrit

LOON OP ZAND, 3 AUG. Burgemeester J.P.A. van Dun van de Brabantse gemeente Loon op Zand mag van de fractievoorzitters in de gemeenteraad aanblijven ook al werd hij vorige maand betrapt bij het rijden onder invloed. De opstelling kan nog veranderen mocht Van Dun door de rechter worden veroordeeld tot een celstraf, aldus de woordvoerder van de fractievoorzitters, P. Roelen. De fractievoorzitters hebben het gedrag van de burgemeester wel “in hoge mate” afgekeurd, maar ze menen dat de feiten niet nadelig zijn voor zijn functioneren of voor de relatie met de gemeenteraad. Van Dun werd begin vorige maand door de politie aangehouden nadat hij met zijn auto in Bavel in een sloot was gereden. Uit onderzoek bleek toen dat hij 1,86 promille alcohol in zijn bloed had, wat ruim drie keer lag boven het toegestane promillage.