Ted Turner wil groot tv-station in de VS kopen

SINT PETERSBURG, 2 AUG. De Amerikaanse mediamagnaat Ted Turner, eigenaar van onder meer CNN, wil een van de drie grote Amerikaanse televisienetwerken overnemen, zo heeft hij gisteren tijdens de Goodwill Games in Sint Petersburg bekendgemaakt. Turner zei het “zeer, zeer logisch” te vinden dat zijn bedrijf zich op de markt gaat begeven voor CBS, NBC of ABC. Welk station hij wil overnemen en wanneer, zei Turner niet. “Liever vandaag dan morgen. Ik wacht nu al tien jaar.” Turner Broadcasting System is de grootste Amerikaanse leverancier van amusements- en nieuwsprogramma's voor het kabeltelevisienet. Of hij van plan is CBS te kopen wilde hij “niet direct” aangeven. “Ik denk dat alle drie beschikbaar zijn.” Mediakringen hadden gemeld dat Turner “zeker geïnteresseerd was om iets met CBS te doen”. Eerder dit jaar had Turner gesprekken met het Amerikaanse conglomeraat General Electric over de mogelijke aankoop van NBC. (Reuter, ANP)