PLANTER'S PUNCH

De hoogste wolkenkrabbers van New York zijn de tweelingtorens van het World Trade Center. Het zou, voor liefhebbers van een drankje en hapje, goed toeven moeten zijn, daar hoog in de lucht, met een helicopteruitzicht op al die andere, ondermaatse bouwsels die als zerken het chaotische kerkhof van Manhattan bevolken. Op de honderd-en-zoveelste verdieping van toren nummer twee huisde het vermaarde restaurant Cellar in the Sky, maar de kok en zijn troep pakten hun biezen toen de bomaanslag het gevaarte op zijn grondvesten deed schudden. Bij de ongeschokte buurman kun je terecht in het hooggezetelde en naar rato geprijsde restaurant Windows on the World. Ik houd het, als bewoner van het vlakke land, op de Rainbow Room, gesitueerd op de zeventig-plus etage van de spits van het Rockefeller Center. Wie daar 's avonds wil dansen en eten, zal met formeel kostuum en bewijs van kredietwaardigheid de lift moeten instappen, maar eerder op de dag kun je zonder stropdas en voor tien dollar of minder sippen van een drankje, hoog boven het gewoel op straat. De kaart vermeldt onder meer Planter's punch.

Voor 1 persoon:

1 borrelglas rum 2 borrelglazen (3/4 deciliter) ananassap 2 borrelglazen (3/4 deciliter) sinaasappelsap 1 borrelglas citroensap 1/2 borrelglas (circa 1 eetlepel) grenadine enkele ijsblokjes 1 schijf sinaasappel 1 cocktailkers (eventueel stukje ananas) rietje

Schud de rum, de vruchtensappen, de grenadine en het ijs in een shaker door elkaar. Schenk het mengsel in een long-drink (hoog, recht) glas. Garneer de rand van het glas met een schijf sinaasappel en eventueel een stukje ananas. Leg een kers op de drank. Met een rietje serveren.

    • Annelène van Eijndhoven