Oranje-dorp gesloten na enorm verlies

ORLANDO, 30 JUNI. Het Oranjedorp in Orlando is dicht. Enkele uren na de winst van het Nederlands elftal op Marokko zijn de poorten van het Dutch Orange Village definitief gesloten. De initiatiefnemers prakkizeren er niet over het 'supportershome' nog open te houden voor de wedstrijd van maandag tegen Ierland.

“Het heeft ons al genoeg geld gekost”, zegt Joop Lever, woordvoerder van de zakenlieden die een miljoen gulden investeerden in het Oranje-dorp. “Het is een ramp”, erkent de aangeslagen Lever die felle kritiek heeft op de KNVB. Hij verwijt de voetbalbond nauwelijks te hebben meegewerkt aan het welslagen van het Oranjedorp. “Alleen de bobo's tellen. Bond en spelers laten het gewone volk, dat maanden heeft gespaard om hier te kunnen komen, gewoon barsten.”