Kinderagenda

Escher-wedstrijd

Den Haag, t/m 11 sept.

De prenten van M.C. Escher zijn wereldberoemd; als je er lang naar kijkt, ontdek je steeds meer. Eerst zie je bijvoorbeeld alleen vissen, maar even later ook vogels. De vormen van de dieren lijken naadloos in elkaar te passen. In Museum Paleis Lange Voorhout hangen tientallen werken van Escher, die altijd iets anders voorstellen dan je op het eerst gezicht denkt. Eigenlijk word je op een geraffineerde manier voor de gek gehouden! Je kunt t/m 4 sept komen kijken. Lange Voorhout 74. Di t/m zo 11-17u. Toegang ƒ 8,-; t/m 12 jaar en CJP ƒ 4,-; museumjaarkaart gratis. Het museum heeft een wedstrijd uitgeschreven onder het motto 'Teken je eigen Escher'. Deelnemers van 10-18 jaar sturen hun tekening voor 11 sept naar het Haags Gemeentemuseum, Postbus 72, 2501 CB Den Haag. De hoofdprijs is een ingelijste Escher-poster. Inl 070-3381111.

Ademtrucs

Sint Jansklooster (Ov), 6 juli

Dieren vinden soms de knapste dingen uit. De waterspin heeft bijvoorbeeld een zuurstofreservoir ontworpen, waarmee hij voor uren kan onderduiken! Zijn voorraad bestaat uit luchtbelletjes die hij hoogstpersoonlijk naar beneden heeft gebracht. Hij bewaart ze onder een zelfgesponnen web. Een staafwants ademt door een zelfontwikkelde snorkel. Tijdens een ontdektocht van Natuurmonumenten ga je op zoek naar deze en andere waterdiertjes en ontdek je nog veel meer ademtrucs. Geschikt voor 6-12 jaar. Deelname ƒ 1,-. Aanvang 13u30. Van tevoren aanmelden. Beulakerpad 1. Inl 05274-6644.

Gigs for kids

Den Haag, 6 juli

Als opwarmertje voor het North Sea Jazz Festival staat ook dit jaar weer het familie-matinee 'Gigs For Kids' op het programma. Braziliaanse muziek, waarbij je onmogelijk stil kunt zitten! Voordat je het weet, klap en zing je mee met de lambada, batucada en samba. En natuurlijk dans je tot je er bij neer valt. De presentatie van deze tropische middag is in handen van Irene Moors van Telekids. Aanvang 13u15 en 15u30. Toegang ƒ 10,-. Van Goghzaal van het Nederlands Congressgebouw. Churchillplein 10. Kaarten zijn o.a. te koop via de VVV's met een theaterbespreekbureau en aan de kassa. Inl. 070-3502034.

Schatgraven

Schoorl (NH), elke wo

Jeugdige toeristen beproeven elke woensdagavond hun geluk met schatgraven in het vakantiedorp Schoorl. Onder het zand van het Klimduin zijn talloze blokjes verstopt. Wie er eentje vindt, krijgt een leuk prijsje. Je graaft met je handen. 4-10 jaar. Elke woensdag t/m 24 aug. Aanvang: 19u15. Duinvoetweg. Inl 02209-1504.

Nep-ei

Amsterdam, permanent

Sommige mannen zijn regelrechte klunzen en absoluut ongeschikt voor het vaderschap. Neem nu de vale gier in Artis. Sinds 1989 probeerde hij met zijn vrouw een leuk gierengezin bij elkaar te broeden, maar telkens trapte hij het ei kapot. De oppassers vonden het zo zielig dat ze dit jaar een slimmigheidje hebben uitgehaald. Ze legden het ei in een broedmachine en lieten het gieren-echtpaar op een onbreekbaar nep-ei broeden. Toen de baby-gier was geboren, smokkelden ze hem stiekem terug in het nest. De beide ouders trapten er met open ogen in en zijn nu apetrots. Weet je trouwens wat de kleine te eten krijgt? Braaksel van moeder! Het nest zit heel laag bij de grond, zodat je alles kunt zien. 9-17u. Toegang ƒ 19,-; 4 t/m 11 ƒ 12,50. Plantage Kerklaan 38-40. Inl 020-5233400.