Geen kort geding van Gullit na excuses koopman

DEN HAAG, 30 JUNI. De Haagse zakenman J. van Zweden heeft Ruud Gullit schriftelijk zijn excuus aangeboden voor het fabriceren en verkopen van T-shirts met daarop de tekst 'Gullit, lafaard, eet op die banaan, ga terug naar Milaan'. Hiermee is het kort geding dat Gullit tegen de Hagenaar had aangespannen en dat morgen voor de Haagse rechtbank zou dienen, van de baan.

Wat nog wel loopt, zo zegt de advocaat van Gullit, mr. E. Adriaanse, is de aangifte die zij namens haar cliënt heeft gedaan van belediging, smaad en discriminatie. De officier van justitie studeert nog op de mogelijkheid van strafvervolging.

Van Zweden maakte uit ongenoegen met het plotselinge vertrek van Gullit uit het trainingskamp van Oranje circa vijftig T-shirts met de gewraakte tekst. Hij verkocht er tijdens een braderie in Den Haag twintig. De rest van de partij heeft hij volgens zijn advocaat, mr. A.H. Westendorp, aan de politie gegeven. Van Zweden zal nooit meer de beeltenis van de voetbalvedette gebruiken en in de Haagsche Courant publiekelijk zijn excuses aanbieden, aldus Westendorp.