Foto

Foto: DEN HAAG - Demissionair premier Lubbers, hier geflankeerd door demissionair vice-premier Kok en cabaretier Seth Gaaikema met zijn agente, ontving gisteren uit handen van Kok een liber amicorum met bijdragen van collega-bewindslieden, oud-ministers, journalisten en andere kennissen.

Kok noemde Lubbers “de meest succesvolle politicus”, in termen van de duur van zijn minister-presidentschap en de hoeveelheid stemmen die hij in 1986 en 1989 als lijsttrekker wist te trekken: twee maal 35 procent. R. Ammerlaan, redacteur van het boek Afscheid van Ruud Lubbers, wees erop dat CDA-leider Brinkman geen bijdrage heeft geleverd aan het boek. Volgens Brinkmans woordvoerster “zit daar geen strategie op tactiek achter. Van Lubbers was bekend dat hij rond zijn afscheid geen poespas wilde. Dat heeft Brinkman willen respecteren.” Zittende en oud-bewindslieden van het CDA zoals B. de Vries, G. Braks en G. Brokx werkten wel mee aan het boek. (Foto Roel Rozenburg)