Carriere vol seks, drugs en chicanes met mafia

1990: De eerste geruchten doen de ronde over een relatie met de mafia in Napoli, de stad waar hij bij de plaatselijke club voetbalt.

1991: Bij een dopingcontrole na een wedstrijd van Napoli tegen Bari wordt Maradona betrapt op het gebruik van cocaine. De FIFA schorst hem voor vijftien maanden. Omdat hij ook de Italiaanse belasting heeft ontdoken en de verdenking van samenwerking met de mafia sterk toeneemt, wordt hij tot persona non grata verklaard. Met zijn diplomatenpas vlucht hij het land uit. Hij keert terug naar Argentinie, waar president Menem zijn diplomatenpas vervolgens intrekt.

1992: Na een rechtszaak van vijf jaar acht een Italiaanse rechtbank bewezen dat Maradona de vader is van de zoon _ Diego junior _ van een Italiaanse vrouw. De alimentatie bedraagt ruim zevenduizend gulden per maand. In hetzelfde jaar gaat hij weer voetballen, bij Sevilla in Spanje. Na 26 wedstrijden wordt hij in 1993 ontslagen. Volgens prive-detectives gebruikt hij weer cocaine en is hij regelmatig van de partij bij seksorgieen.

1994: Ook bij zijn nieuwe club in Argentinie, Newell's Old Boys, wordt hij na korte tijd de laan uitgestuurd na herhaaldelijk wangedrag. Geirriteerd door fotografen en verslaggevers die zijn huis constant in de gaten houden, schiet hij met een luchtbuks op de media-vertegenwoordigers.

Vlak daarna, in maart van dit jaar, besluit Maradona naar het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten te gaan. Na een afwezigheid van precies drie jaar maakt hij zijn rentree in het nationale team.