WILLY VAN DE KERKHOF oud-international over Brazilië-Zweden

“Ik moet toegeven dat ik na een kwartier pas in de gaten had dat Brazilië in een blauw shirt speelde. Dat kwam omdat ik visite had en een beetje werd afgeleid. Het gelijke spel zegt me weinig. Brazilië was een beetje overmoedig. Het maakte hun niet niet of ze eerste of tweede in de groep werden. Dat straalden ze uit.

Voor mij blijven ze de grote favoriet. Ze hebben voor 't eerst een goede keeper. Vroeger was dat altijd het probleem. Nu is het een compleet elftal. Ongeacht wie er invalt, het treintje loopt gewoon door. Wij speelden altijd vrij compact tegen Brazilië. We lieten ze maar lekker tikken, anders werd je zoek gespeeld.

Brazilië valt altijd aan. En dat is de beste verdediging, zeg ik altijd maar. Inderdaad, dat zegt Johan ook. Ik ben het ook altijd eens met Cruijff. Romario is van hele grote klasse. Doodzonde dat hij weg is in Eindhoven. Ik had helaas niet de competentie om hem te behouden voor de eredivisie.''