Veel overlast door regen

ENSCHEDE, 29 JUNI. Zware regenval heeft vanochtend in het oosten van het land voor wateroverlast gezorgd, vooral in Enschede. Putdeksels sprongen in de stad spontaan omhoog en dreven weg. Een aantal auto's reed in de openstaande rioolgaten. Niemand raakte gewond. Het noodweer veroorzaakte stroomstoringen waardoor verkeerslichten buiten werking werden gesteld. Slagbomen gingen niet meer omlaag. De Prinsessetunnel was urenlang afgesloten voor verkeer. Op de toegangswegen naar de stad ontstonden files. Brandweerkorpsen werden te hulp geroepen bij het leegpompen van ondergelopen kelders.

In een flatgebouw in Oldenzaal brak brand uit na blikseminslag. De schade bleef beperkt. Een vrouw in deze plaats raakte ernstig gewond bij een frontale botsing tussen twee auto's in een straat die volledig onder water stond.

Het treinverkeer had in Overijssel door blikseminslag te kampen met vertragingen.