Twee doden en 150 gewonden na plaatsing Mexico

MEXICO-STAD, 29 JUNI. De viering van de kwalificatie van het Mexicaanse elftal voor de tweede ronde van het WK-voetbal heeft in Mexico-Stad aan twee mensen het leven gekost. Bovendien telden de politie en het Rode Kruis ongeveer 150 gewonden.

In de Mexicaanse hoofdstad ging een groot aantal mensen direct na de 1-1 tegen Italië de straat op. Een 23-jarige man werd gedood door vuurwerk en een andere door een klap met een fles op het hoofd. Veel gewonden moesten worden behandeld voor brandwonden. Het Rode Kruis verleende op straat medische bijstand.

In de Latijns-Amerikaanse wijk Huntington Park in Los Angeles vuurde de politie met rubberen kogels en traangasgranaten op een menigte van ruim drieduizend Mexicanen om die onder controle te houden. Daarbij raakten zestig mensen gewond, onder wie 23 politieagenten. Twaalf politiewagens, de helft van het wagenpark in de wijk, werden op de kop gezet.