Kamer akkoord met maatregelen Cohen in Leiden

DEN HAAG, 29 JUNI. De Tweede Kamer steunt in ruime meerderheid de maatregelen die staatssecretaris Cohen heeft genomen om een einde te maken aan de bestuurscrisis op de Rijkuniversiteit Leiden, door het ontslag van bestuursvoorzitter Oomen en tijdelijke beknotting van de rechten van de universiteitsraad. De CDA-fractie stond gisteren goeddeels alleen in haar “puntje van extra bezorgdheid als het gaat om hoor en wederhoor”. Een motie van CDA-woordvoerder Boers kreeg alleen de steun van de twee ouderenpartijen AOV en de Unie 55+ en de CD. Volgens woordvoerder Hendriks van het AOV was ersprake van een “onzuivere vorm van regeren”. “Wie hier aan meedoet, maakt zich schuldig aan onfrisse politiek.” PvdA, VVD en D66 vinden dat Cohen zorgvuldig en voortvarend te werk is gegaan.