Gijzeling van bus in Rusland beëindigd

MOSKOU, 29 JUNI. Drie gewapende mannen hebben gisteren in Mineralny Vody in het zuiden van Rusland een bus met veertig passagiers gekaapt en hen pas uren later laten gaan in ruil voor een losgeld van omgerekend zes miljoen dollar. De drie ontsnapten aanvankelijk naar het zuidelijker gelegen Tsjetsjenië, maar werden daar later ingerekend. De drie mannen hielden een interlokale bus aan en reden ermee naar het vliegveld van Mineralny Vody, waar onderhandelingen met de autoriteiten werden geopend. Na de ontvangst van het losgeld vlogen ze met zeven van hun gijzelaars naar Tsjetsjenië, ontkwamen aanvankelijk, maar werden later - met het losgeld - gearresteerd. Mineralny Vody, aan de noordelijke rand van de Kaukasus, is langzamerhand zo berucht om het grote aantal kapingen en gijzelingen dat de stad bekend staat als de Russische Bermuda-driehoek. (Reuter)