Correcties & Aanvullingen

Mirella Freni

In het onderschrift van de scènefoto die was afgedrukt bij het vraaggesprek van Bas Heijne met Mirella Freni (Cultureel Supplement van vrijdag 24 juni) stond een fout. Afgebeeld was niet Freni in de opera Fedora, maar (als Tatania) in Eugen Onegin van Tsjaikovski.

Sax

In het artikel Trompet voor een stier; de saxofoon en zijn uitvinder Adolphe Sax (Cultureel Supplement van vrijdag 24 juni) staat dat in 1845 een muziekspektakel plaatshad aan de voet van de Eiffeltoren. De Eiffeltoren werd echter pas in 1889 gebouwd. De suite Des Arlésiennes moet zijn L'Arlésienne, waarvoor de muziek niet werd geschreven door Berlioz maar door Bizet. Adolphe Sax werd niet begraven op Cimetière de Montparnasse maar op Cimetière de Montmartre.

Edwin Verstegen

Op de muziekpagina van afgelopen maandag werd de belichting van de opera The Death of Oedipus toegeschreven aan Reinier Tweebeeke, terwijl die van Edwin Verstegen was.