BLADERDEEG GEVULD MET GEITEKAAS EN ABRIKOZEN

Dit gerecht kan als een warm voor- of lunchgerecht maar ook als ferme borrelhap geserveerd worden:

1 pakje diepvriesbladerdeeg

15 a 20 gedroogde abrikozen

200 gram geitenkaas

2 eetlepels fijngehakte peterselie

Wel de abrikozen. Laat het pakje bladerdeeg, waar tien vierkante plakjes deeg inzitten, net ontdooien. Roer de, in niet al te kleine stukjes gesneden uitgelekte abrikozen, de verkruimelde geitenkaas en de peterselie door elkaar. Leg op elk plakje deeg wat van dit mengsel. Bevochtig de randen van de deegplakjes en vouw ze diagonaal op. Druk de randen goed op elkaar. Gebruik hierbij eventueel de tanden van een vork. Bak deze hartige abrikozenflappen ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190orrespondentC.

    • Anne Scheepmaker