Amsterdam wil kabel-tv verkopen

AMSTERDAM, 29 JUNI. De gemeente Amsterdam wil 90 procent van de aandelen Kabeltelevisie Amsterdam (KTA) verkopen. De gemeente nam onlangs voor 33 miljoen gulden 49 procent van de aandelen over van woningbouwcorporaties. Amsterdam bezat al 51 procent.

Het college van B en W heeft dit besloten op advies van een extern bureau, KPMG. De gemeente garandeert dat de prijs voor radio- en televisieprogramma's laag blijft. Amsterdam wil 10 procent van de aandelen houden om enige invloed te houden op kabeltelevisie.

Niet bekend

De opbrengst van de overname is volgens De Grave niet de belangrijkste reden voor de verkoop. Het voortbestaan van KTA zou worden bedreigd als er onvoldoende wordt ingespeeld op nieuwe mogelijkheden op het gebied van de telecommunicatie. In het kabelnet moet fors worden geïnvesteerd, aldus De Grave. “De gemeente is geen ondernemer en wil geen commerciële risico's lopen.”

De overnameprocedure zal nog zeker tot eind dit jaar duren. De gemeenteraad moet de verkoop van de aandelen nog goedkeuren.