'Vals spel van Becker'

LONDEN, 28 JUNI. De Duitse tennisser Boris Becker heeft vals gespeeld. Zaterdag, tijdens zijn partij in de derde ronde van Wimbledon tegen de Argentijn Frana, is hij in de kleedkamer behandeld door zijn eigen, Duitse fysiotherapeut. Becker had de baan verlaten voor een reglementair toegestaan bezoek aan het toilet. Maar een official betrapte hem terwijl hij medische bijstand kreeg. Becker heeft een boete gekregen van duizend dollar.

Zijn collega's hebben geschokt gereageerd. Spelers hebben het recht op een blessurebehandeling op de baan door een fysiotherapeut van de toernooi-organisatie. Buiten de baan mogen spelers geen hulp krijgen. “Ik ben geschokt”, zegt John McEnroe in de Evening Standard. “Als er echt gebeurd is wat ze zeggen, moet Becker uit het toernooi worden gegooid. Hij heeft de regels overtreden.”

De partij tussen Becker en Andrei Medvedev is gisteravond wegens duisternis afgebroken in de vijfde set bij de stand: 6-7, 7-5, 7-6, 6-7 en 1-1. De favoriet Pete Sampras, die Daniel Vacek versloeg met 6-1, 6-4 en 7-6 (7-5), speelt morgen in de kwartfinales tegen Michael Chang, die Sergi Bruguera uitschakelde met 7-6, 6-4 en 6-0. Todd Martin speelt tegen Wayne Ferreira; Goran Ivanisevic tegen Guy Forget en de winnaar van Becker - Medvedev tegen de Zweed Christian Bergström.

Bij de vrouwen, die vandaag de kwartfinales spelen, verloor de als tweede geplaatste Aranxta Sanchez-Vicario met 7-5, 4-6 en 6-3 van Zina Garrison-Jackson, finaliste in 1990. De 37-jarige Martina Navratilova won overtuigend (6-1 en 6-2) van de Tsjechische Jana Novotna, wier moeder Navratilova bijstond in haar jonge jaren als Tsjechisch talent.

Gabriela Sabatini had geen antwoord op het krachtige spel van de 17-jarige Lindsay Davenport, de laatste tienersensatie uit de Verenigde Staten. Davenport, die vorige week vrijdag haar eindexamenfeest vierde in Californië, speelde onbevangen, retourneerde uitstekend en versloeg haar ervaren Argentijnse tegenstandster met 6-1 en 6-3.