Bouw tennispark in Amsterdamse Bos gestaakt

AMSTERDAM, 28 JUNI. De bouw van een tennispark op de Vietnamweide in het Amsterdamse Bos moet onmiddellijk worden gestaakt. Dat heeft de president van de Amsterdamse rechtbank, mr. R.C. Gisolf, gisteren in een kort geding bepaald. De exploitant van tennispark Amstelpark was met de bouw begonnen zonder dat een milieuvergunning is afgegeven. De Raad van State doet naar verwachting binnen twee maanden een uitspraak over de milieuvergunning. Dan wordt bekeken of de bouw, al dan niet met aanpassingen, kan worden hervat. Het kort geding was aangespannen door Stichting Tuinstad Buitenveldert en projectontwikkelaar Rasto. Rasto bouwt woningen voor een Schippersinternaat en vreest dat het park te dicht op de woningen komt te staan. Tenniscentrum Amstelpark moet in de stad wijken voor nieuwbouw van ABN Amro.