Beurs schorst notering Satcom

De Amsterdamse effectenbeurs heeft met ingang van morgen de notering geschrapt van de certificaten Satcom Holding. Dat heeft het beursbestuur vanmiddag bekendgemaakt.

Satcom raakte vorige week in moeilijkheden omdat de Rabobank met onmiddellijke ingang de financiering had stopgezet. Het beursbestuur liet weten dat de schorsing verband houdt “met het feit dat de ondernemeing kenbaar heeft gemaakt niet meer te kunnen voldoen aan de informatieverplichitng zoals neergeelged in het fondsenreglement”. De koersen van het in Waddinxveen kantoorhoudende high-techbedrijf worden in het vervolg vermeld in de rubriek “niet officieel genoteerd op de parallelmarkt”. Satcom handelt in telecommunicatie-apparatuur die in het Verre Oosten wordt geproduceerd. De directie van Satcom was rond het middaguur niet voor commentaar bereikbaar.