XTC

Een twintigjarige Arnhemmer is zaterdag overleden aan een overdosis xtc-pillen, mogelijk in combinatie met cocaïne. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De man was in de nacht van vrijdag op zaterdag met vrienden naar een houseparty geweest. Hij werd zaterdagmiddag dood aangetroffen op een logeeradres. Vorige maand overleden twee jongeren na een house-party te hebben bezocht, vermoedelijk door overmatig pillengebruik en uitputting.

Het driedaagse dansfeest 'Mystery Land', een house-festival dat afgelopen weekeinde op de Maasvlakte werd gehouden, heeft in totaal 15.000 bezoekers getrokken, tienduizend minder dan waarop was gerekend. Het tegenvallend aantal bezoekers werd geweten aan de moeilijke bereikbaarheid van de lokatie en het wisselvallige weer. Desondanks spreekt de organisatie van een 'perfect verlopen' manifestatie. De politie is tevreden over het verloop van het festival. In totaal werden acht mensen gearresteerd wegens drugshandel, verkoop van gestolen toegangsbewijzen en een beroving.