Leaseauto wordt vakantiewagen

“Weet u wat sommige klanten van Circle Lease in de vakantie doen?” schalt het dagelijks op de radio, “dan ruilen ze hun vier-deurs tijdelijk in voor een auto met vijf deuren.” De leasedealers, de autoverkopers die ook leasecontracten afsluiten, bieden hun klanten in de zomer een ruime vakantiewagen aan voor het hele gezin.

Deze service is volgens directeur J.W. den Hartog van CircleLease “niet kopieerbaar” door de grote leasemaatschappijen die voor de dealers de grootste concurrent zijn. “Leasemaatschappijen hebben immers geen autowerkplaats of een mooie showroom en daardoor bestaat er nauwelijks klantenbinding. De dealer ruilt een auto gemakkelijker om, voor bijvoorbeeld een auto met een trekhaak”, zegt Den Hartog die zelf zijn auto in de vakantie niet hoeft om te ruilen omdat hij groot genoeg is voor het hele gezin. Eerder dit jaar stelde Circle Lease gratis sneeuwkettingen beschikbaar.

De commercial loopt nu bijna vier maanden, maar de reactie valt een beetje tegen. Ongeveer 25 'klanten' per maand hebben gebeld naar het speciale nummer van de Circle Leaselijn voor nadere informatie. Hoeveel mensen daadwerkelijk hun auto inruilen, is pas na de zomer bekend. (MP)

    • Margot Poll
    • Birgit Donker
    • Herman Staal. Tekening
    • Raymond van den Boogaard
    • Sjoerd de Jong