Decorstukken Karel Appel naar Nieuwe Kerk

AMSTERDAM, 27 JUNI. De 75 decorstukken en toneeldoeken die kunstenaar Karel Appel voor de opera Noach van Guus Janssen en Friso Haverkamp heeft ontworpen, worden van 15 juli tot en met 25 september tentoongesteld in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Schetsen, ontwerpen en voorstudies zijn nog tot 17 juli in het Amsterdamse Stedelijk Museum te zien.

Noach, een produktie van De Nederlandse Opera, ging op 17 juni in de Stadsschouwburg in première en heeft vijf uitverkochte voorstellingen beleefd. Gezien het succes overweegt de opera Noach in een later seizoen opnieuw op het programma te zetten.

Rudi Fuchs, directeur van het Stedelijk Museum, zal de expositie in de Nieuwe Kerk inrichten. De Technische Organisatie Muziektheater heeft de decors en toneeldoeken vervaardigd.