Bulgarije-Griekenland

In dezelfde groep is Griekenland zo goed als zeker uitgeschakeld. Ook de tweede groepswedstrijd ging met 4-0 verloren. Het was voor Bulgarije de eerste WK-zege in achttien wedstrijden. Eerder verloor de outsider met 3-0 van Nigeria. De Bulgaren hebben hun hoop nu gevestigd op de komende tegenstander Argentinië.

Griekenland is veruit de zwakste ploeg op het WK. Dankzij een gunstige loting in de voorronde, zeker nadat Joegoslavië zich moest terugtrekken, konden de Grieken zich plaatsen voor het eindtoernooi. Maar na 180 minuten voetbal hebben ze nul punten en een nadelig doelsaldo van acht.

Bij Bulgarije was Stoitsjkov de belangrijkste speler. De spits van Barcelona scoorde zowel in de eerste als tweede helft uit een strafschop en had een belangrijk aandeel in de vierde treffer. Het waren de spaarzame hoogtepunten in het Soldier Field van Chicago, waar de Arabische arbiter Bujsaim acht gele kaarten uitdeelde.

Bulgarije kwam na vijf minuten op voorsprong door een benutte penalty van Stoitsjkov. Griekenland creërde zich vervolgens de beste kansen. Vlak voor de rust was aanvaller Machlas met een kopbal nog dicht bij de verdiende gelijkmaker.

Na de rust kwam Bulgarije op 2-0 toen Sirakov werd vastgehouden door doelman Atmatsides. Stoitsjkov schoot van elf meter opnieuw raak. Na een combinatie met de ijverige Sirakov in het centrum tikte Lechkov beheerst 3-0 in. In de laatste minuut scoorde invaller Borimirov uit een rebound van een vrije trap.