Air Inter terug als klant bij Fokker

De Franse nationale luchtvaartmaatschappij Air Inter heeft met Fokker een lease-overeenkomst gesloten voor vijf Fokker 100 straalverkeersvliegtuigen.

De Franse maatschappij heeft de toestellen besteld om op korte termijn te kunnen voldoen aan de vraag naar kleinere straalvliegtuigen ter vervanging van de vloot Dassault Mercures die er begin 1995 uit zal gaan. De vijf Fokker 100's, die elk 109 stoelen tellen zullen vanaf eind dit jaar tot de zomer van 1995 worden geleverd. Ze zullen gaan vliegen vanaf de luchthaven Orly, ten zuiden van Parijs. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat met de nieuwe toestellen een hoog-frequente dienstregeling kan worden aangeboden en nieuwe routes kunnen worden ontwikkeld. Air Fokker is blij met de terugkeer van Air Inter als klant. Lange tijd heeft de maatschappij met Fokker F27 Friendships gevlogen.