Van Grunsven verlegt grenzen op de dressuur

PAPENDAL, 25 JUNI. Anky van Grunsven blijft haar grenzen verleggen. Met Olympic Cocktail torende de 26-jarige dressuuramazone gisteren bij CHampion Arnhem in de Grand Prix boven iedereen uit. Haar score van 73,62 procent (1730 punten) betekende een record met dit paard. Een week eerder verbaasde Van Grunsven iedereen door in Aken met Olympic Cocktail in de kür voor het eerst meer dan 80 procent bijeen te rijden (80,31).

Mede door een uitstekende prestatie van Ellen Bontje, die met de steeds beter draaiende Heuriger N 70,55 procent scoorde en tweede werd, bleef Nederland gisteren in het landenklassement Duitsland voor. De Duitsers traden echter niet met de topcombinaties aan. Olympisch- en wereldkampioene Nicole Uphoff-Becker had zich ingeschreven maar speelde verstoppertje, evenals veteraan Reiner Klimke. Het trio Michael Klimke, Heike Kemmer en Isabelle Werth zadelde tweede-keuspaarden.