Theaterfestival komt weer terug naar Amsterdam

AMSTERDAM, 25 JUNI. Het Theaterfestival keert volgend jaar terug naar Amsterdam, waar het ook is begonnen. Het college van B en W van de hoofdstad heeft een subsidie van 200.000 gulden toegekend aan de Stichting Theaterfestival, zo heeft de gemeente gisteren bekendgemaakt. De subsidie moet nog worden goedgekeurd door de raadscommissie voor cultuur.

Het Theaterfestival, dat in september wordt gehouden, toont een selectie van de beste voorstellingen die het afgelopen seizoen in Nederland en Vlaanderen te zien zijn geweest. De afgelopen drie jaar is het in Den Haag gehouden. Dit jaar heeft het daar voor de laatste maal plaats. Vóór Den Haag was Rotterdam enkele jaren gastheer. Volgens de woordvoerder heeft het Theaterfestival, daarbij ondersteund door een aantal theaters rond het Leidseplein, kenbaar gemaakt terug te willen keren naar Amsterdam.