GRAPEFRUITMOUSSE MET HONING EN KOKOS

Een fris toetje voor 4 personen. Nodig:

6 blaadjes gelatine

3 roze grapefruits

2 deciliter slagroom

50 gram suiker

4 eetlepels honing

4 dessertlepels geraspte kokos

Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water, tot de blaadjes soepel zijn. Pers 2 deciliter sap uit 1 1/2-2 grapefruits. Schil de derde grapefruit, snijd de partjes tussen de vliezen los en bewaar ze afgedekt. Verwarm 3 eetlepels van het grapefruitsap. Los hierin - van het vuur af - de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op. Roer de gelatine-oplossing door de rest van het sap en laat het mengsel dik worden. Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel het grapefruitmengsel erdoor. Verdeel de mousse over vier licht ingevette gladde vormpjes of kopjes. Laat de mousse minstens 2 uur in de koelkast opstijven. Maak voor het storten de randen van de mousse los of houd de vorm enkele tellen in heet water. Stort de mousse op bordjes. Maak een decoratief patroon van honing rond de mousse. Strooi er de de kokos over. Garneren met partjes grapefruit.

    • Annelène van Eijndhoven