Charlton: Ierland verliest van weer

ROTTERDAM, 25 JUNI. Precies 24 uur voordat Nederland en België in Orlando zouden spelen, troffen in hetzelfde stadion Ierland en Mexico elkaar. De temperatuur liep tijdens de wedstrijd op tot boven de veertig graden. Met name de Ieren, die met 2-1 verloren, hadden last van de hitte. “We hebben niet van Mexico verloren, maar van het weer”, zei de verliezende coach Jack Charlton.

De verwachting is dat het bij Nederland-België - vanavond om half zeven Nederlandse tijd - minder warm zal zijn. Er wordt op een temperatuur van ongeveer 32 graden gerekend. De Derby der Lage Landen wordt vandaag voor de 117de keer gespeeld. Voor het eerst in de historie spelen de teams op neutraal terrein.

Bij Nederland zal in vergelijking met de wedstrijd tegen Saoedi-Arabië Taument in de plaats van Overmars in de basisopstelling staan. Bondscoach Advocaat liet gisteren na de laatste training doorschemeren dat hij nog een tweede verandering overweegt.

Brazilië plaatste zich door een 3-0 zege op Kameroen voor de volgende ronde. Voormalig PSV'er Romario maakte zijn tweede doelpunt bij dit WK. In dezelfde poule is ook Zweden, na een 3-1 zege op Rusland, vrijwel zeker van kwalificatie. Rusland daarentegen is zo goed als uitgeschakeld.

Vanavond worden drie wedstrijden gespeeld: Nederland-België (18.30 uur), Marokko-Saoedi-Arabië (18.30 uur) en Argentinië-Nigeria (22.00 uur). Voor morgen luidt het programma: Bulgarije-Griekenland (18.30 uur), Verenigde Staten-Roemenië (22.00 uur) en Colombia-Zwitserland (22.00 uur).