Van Basten stemt in met vierde enkel-operatie

MILAAN, 24 JUNI. Marco van Basten heeft besloten zich voor de vierde keer te laten opereren aan zijn enkel. De ingreep wordt begin juli verricht in de Antwerpse kliniek van prof. dr. Marc Martens. De spits nam dit besluit gisteren na uitvoerig overleg met zijn club AC Milan.

Volgens Van Basten, die al achttien maanden uit de roulatie is, is een operatie de enige mogelijkheid ooit weer te spelen. “Het belangrijkste is hoop te houden. De afgelopen maanden leek het beter met mijn enkel te gaan, maar tot een volledig herstel is het niet gekomen. Misschien na deze operatie.” Milan staat achter de keuze van Van Basten. “We blijven op hem wachten, omdat hij een groot speler is”, zei een woordvoerder. “We zijn hoopvol gestemd over zijn terugkeer. In december willen we daarover zekerheid. Die maand is voor ons en voor Van Basten van groot belang.”