Ozonexperiment in Zuidduitse stad

BERLIJN, 24 JUNI. De stad Heilbronn in het zuidwesten van Duitsland houdt tot en met zondag een experiment om ozonvorming te beperken. De 160.000 inwoners van Heilbronn en het nabijgelegen Neckarsulm mogen slechts in auto's met een katalysator rijden, met een maximum snelheid van zestig km per uur. De industrie in het gebied beperkt de uitstoot van gassen. De autoriteiten hopen zo te kunnen meten in hoeverre dergelijke maatregelen de vorming van ozon voorkomen. Dat ontstaat wanneer zonlicht bij helder, windstil weer inwerkt op verbrandingsgassen. Ten gevolge van ongunstige weersomstandigheden moest het experiment een aantal maal worden uitgesteld. Men wil tevens nagaan in hoeverre de bevolking strenge milieumaatregelen accepteert. De politie bekeurde gisteren twintig overtreders. (AP)