Incompleet Italië wint met hangen en wurgen

ROTTERDAM, 24 JUNI. Met acht fitte spelers heeft Italië bij het WK in de Verenigde Staten gisteravond met 1-0 gewonnen van elf Noorse voetballers. Dino Baggio maakte in New Jersey twintig minuten voor tijd met een fraaie kopbal het enige doelpunt. Zijn naamgenoot Roberto had halverwege de eerste helft het veld moeten verlaten. 's Werelds beste voetballer maakte plaats voor de tweede doelman Marchegiani, die de uit het veld gestuurde Pagliuca onder de lat moest vervangen.

In de tweede helft verving de Italiaanse bondscoach Sacchi nog twee spelers. Daardoor moest Dino Baggio met kramp doorspelen en kon ook de geblesseerde Maldini het veld niet verlaten. Ondanks de numerieke meerderheid durfden de laf spelende Noren niet voluit in de aanval te gaan.

In groep C speelden Zuid-Korea en Bolivia afgelopen nacht in Boston met 0-0 gelijk. Beide landen speelden in een hoog tempo en kregen veel kansen.

Nederland-België is volledig uitverkocht. Alleen op de zwarte markt zijn nog kaartjes te krijgen voor het duel van morgen in de Citrus Bowl in Orlando. De KNVB verwacht minimaal 15.000 Nederlandse supporters op de tribune. “Maar dat kunnen er ook vijf à tienduizend meer zijn”, zegt een woordvoerder van de voetbalbond.

Vanavond worden drie duels gespeeld: in groep E Mexico-Ierland (18.30 uur), in groep B Brazilië-Kameroen (22.00 uur) en Zweden-Rusland (01.30 uur).