Geklutste snoepjes

Je hoort mensen wel eens ruzie maken over wie er nu eerder op de wereld was: de kip of het ei. Ik zou het wel weten wanneer ze zouden vragen of het harde of het zachte ei er het eerst was. Natuurlijk het zachte want dat is na vier minuten al klaar terwijl het harde ei wel tien minuten in kokend water moet liggen. Behalve die twee eieren zijn er ook nog zoute en zure eieren en je hebt eieren met spek.

Zoete eieren bestaan ook, maar daar hoor je niet zoveel over. Zin in een zoet ei? Daar heb je eigenlijk verse ananas bij nodig omdat die naar dure snoepjes smaakt, maar ananas uit blik mag voor deze keer ook. Smaakt je ei naar gewone snoepjes. Koop een blikje ananas. Maak het open en doe vier eetlepels van het sap in een glas. Verwarm in een bakpan een halve eetlepel boter. Als die is gesmolten giet je er twee rauwe eieren bij waar het ananassap en wat zout doorheen is geklopt.

Met een lepel scheppen en roeren of andere bewegingen maken, totdat het ei is geklutst. Dan doe je er drie eetlepels klein gesneden ananas bij en je roert nog heel even. Dit zoetgele goedje smaakt uitstekend op een dikke bruine boterham, maar nog beter op een dunne witte.

    • Philip Mechanicus