Feest in de wasmachine

Op een dag kreeg Piets moeder een wasmachine van Piets vader. Dat was geen gewone wasmachine. Daarin woonden de inwoners van Liliputstad. Niemand wist dat, zelfs de verkopers niet!

Moet je horen, Piet is pas jarig geweest en kreeg een poppetje, een liliputtertje, en het was vies geworden dus ging het in de was en het poppetje begon te bewegen en liep naar Liliputstad. Bij de poort hield hij stil want de poortwachters hielden hem tegen. Maar van koning Liliput mocht hij erin. Hij was welkom omdat hij er hetzelfde uitzag en algauw had hij een paar vrienden en een vriendin gevonden. Hij vond hen erg aardig en ging meteen met het meisje trouwen. Het was groot feest. Daar gaan ze niet naar de kerk maar naar het zwembad. Als ze met z'n tweeën van de glijbaan af zijn gegaan dan zijn ze getrouwd en daarna gewoon zwemmen. Maar omdat hij anders is dan de Liliputters werd hij bewusteloos en ze brachten hem naar de kant en gelukkig kwam hij op het droge weer bij en hij moest terug naar het mensenland. Zijn vrouw ging mee. Piet! Opstaan je moet naar school! zegt zijn moeder.

Heb ik gedroomd? Voor de zekerheid keek hij op de plank. Zijn poppetje stond er weer met z'n vrouw.

    • Janneke Booij