Boliviaanse keeper redt punt tegen Zuid-Korea

BOSTON, 24 JUNI. De Schotse scheidsrechter Mottram liet Zuid-Korea en Bolivia gisteravond 105 minuten voetballen. En toch werd er niet gescoord in Boston. Dankzij enkele fabelachtige reddingen van de Boliviaanse keeper Trucco bleef het 0-0. De Bolivianen wachten nog steeds op de eerste overwinning in een WK-toernooi, de Zuid-Koreanen boekten in Groep C het tweede gelijkspel na de verrassende puntendeling (2-2) tegen Spanje op de openingsdag.

De confrontatie tussen de Zuidamerikanen en de Aziaten in het Foxboro Stadium leverde de eerste doelpuntloze uitslag op in de Verenigde Staten. Mottram gaf vijf gele kaarten, waarvan drie voor Zuid-Korea. Bolivia speelde de laatste zeven minuten met tien man, omdat Cristaldo na tweemaal geel uit het veld werd gestuurd. Het was de tweede rode kaart voor Bolivia. Tegen Duitsland ging Etcheverry op de bon.

Seo Jung Won, de man van de gelijkmaker tegen Spanje, werd gisteren beloond met een basisplaats. Dat was de enige wijziging in het elftal in vergelijking met de wedstrijd tegen de Spanjaarden (2-2). 'Speedy Seo' deed meteen van zich spreken. Na nauwelijks vijf minuten passeerde hij op volle snelheid twee Zuidamerikanen. Via een Boliviaanse verdediger verdween de bal bijna achter uitblinker Trucco.

Bolivia had aanvankelijk moeite met de veel en hard lopende Koreanen, bij wie Seo Jung Won de beste man was. Na een kwartier kopte de Boliviaaan Baldivieso een voorzet van Christaldo net over. Vijf minuten voor de pauze kreeg Bolivia de beste mogelijkheid uit de eerste helft. Met een snelle reactie tikte Choi de bal na een schot van Sanchez uit het doel.

Na de rust werd het tempo nog hoger. Zuid-Korea bepaalde de snelheid, Bolivia paste zich aan. Met als gevaarlijkste man Sanchez, die uit alle standen het Koreaanse doel onder vuur nam. Van enige tactiek was geen sprake meer. Het voetbal was niet oogstrelend, wel spectakulair. Trucco behoedde Bolivia voor de tweede nederlaag en daarmee voor de definitieve uitschakeling. In de 100ste minuut redde hij Bolivia na een schot van Ha.