SALADE MET GARNALEN EN SUPER-VINAIGRETTE

De smaak van deze uitgebreide salade wordt bepaald door de vinaigrette die uit veel meer bestaat dan olie, azijn, peper en zout. Een recept voor 4 personen:

4 tomaten bladen van verschillende soorten sla 1/2 bosje waterkers 100 gram gekookte grote garnalen

voor de vinaigrette:

2 eetlepels kappers 2 kleine augurkjes 2 zuringbladen 1/2 eetlepel dragonblaadjes 2 theelepels scherpe mosterd 2 eetlepels witte wijnazijn 6 eetlepels olijfolie zout en peper

Snijd de augurkjes, zuring en dragon klein. Roer hier de mosterd, kappertjes en wat zout en peper door. Voeg al roerend eerst de azijn en dan beetje bij beetje de olie toe. Snijd de tomaten in plakken en de harige stelen van de waterkers. Pel de garnalen. Verdeel de slabladen en de garnalen, die op de plakken tomaat worden gelegd, over de borden en schep tenslotte de vinaigrette over deze salade.