Oranje-fans teruggestuurd naar Nederland

DETROIT, 23 JUNI. Een groep Nederlandse voetbalsupporters heeft geen toestemming gekregen de Verenigde Staten binnen te komen. De supporters zijn door de autoriteiten in Detroit met het vliegtuig teruggestuurd naar Nederland omdat zij een crimineel verleden hadden. De groep, die bestond uit negentien supporters, wilde via Detroit naar Orlando vliegen om de wedstrijden van het Nederlands elftal te volgen. Twaalf van de fans vulden zelf op hun inreis-documenten in, dat zij in Nederland in aanraking waren geweest met justitie.

“Ze waren veroordeeld voor bankovervallen en handel in cocaïne. Na uitgebreid verhoor gaven de Amerikaanse autoriteiten de supporters geen toestemming het land binnen te komen”, aldus Eddy Lassche, hoofd van de Nederlandse politiedelegatie die de Amerikaanse politie assisteert bij de opvang en begeleiding van het Oranje-legioen.

Een andere Oranje-supporter zorgde gisteren voor enige consternatie bij het streng beveiligde Witte Huis in Washington. De man was voor de residentie van de Amerikaanse president met zijn vriendin met een frisbee aan het spelen. Bij een wat ongecontroleerde gooi vloog het speeltuig over de hekken. De supporter besloot het speeltje op te halen en klom over de hekken. Hij werd snel in de kraag gegrepen door de politie. Pas zes uur later kwam de man vrij.