Opnieuw prikacties Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven is het gisteren weer onrustig geweest. Ongeveer 40 werknemers van de Rotterdamse havenpool SHB hebben aan het begin van de middag het werk neergelegd bij het containeroverslagbedrijf ECT. 's Avonds gingen 50 tot 60 SHB'ers bij de Delta Terminal van ECT in actie. In de vroege ochtend onderbraken SHB'ers hun werk bij het overslagbedrijf Unitcentre, na een soortgelijke actie dinsdagmiddag. Volgens directeur H. Goemans van Unitcentre ging het beide keren om ongeveer 25 ingehuurde SHB'ers.

De werknemers van SHB zijn tot de prikacties overgegaan om hun onvrede te laten blijken over de reorganisatieplannen van SHB-directeur J. Schermer, die de havenpool wil omvormen tot een zelfstandiger opererende uitzendorganisatie voor de Rotterdamse haven.