Nieuwe locatie voor Kinderboekmuseum

AMSTERDAM, 23 JUNI. De gemeente Amsterdam heeft gisteren toegezegd een nieuwe locatie te zoeken voor het kinderboekmuseum. Eerder deze week bleek dat de Stichting Centrum voor het Kinderboek vijf ton te kort kwam voor de vestiging van een museum in de Waag. De gemeenteraad heeft wethouder D.B. Stadig (grondzaken) gisteren opgedragen een goedkoper pand in Amsterdam te zoeken. De wethouder en de gemeenteraad vinden dat in de monumentale Waag een een reclamemuseum, de Stichting Lezen en een horeca-ondernemer. Het reclamemuseum was vorig jaar de tweede kandidaat-huurder van de Waag. De gemeenteraad vond toen het kinderboekmuseum een geschiktere kandidaat. De Stichting Lezen heeft als doel de leeskunst te bevorderen en zou samen met het kinderboekmuseum in de Waag komen.