Kluisjeskraak bij VSB heeft 390 klanten gedupeerd

AMSTERDAM, 23 JUNI. Bij een inbraak in een VSB-bank, eind vorige week in Amsterdam, zijn de kluisjes van 390 klanten gekraakt.

De politie noch de bank wil zeggen voor hoeveel gulden de dieven hebben buitgemaakt. Volgens een woordvoerder van de politie is van veel sieraden, juwelen en andere persoonlijke bezittingen de waarde niet te bepalen. Aanvankelijk werd er van uitgegaan dat 390 kluisjes waren opengebroken, maar vandaag maakte de VSB-bank bekend dat het om zeshonderd kluisloketten gaat. Ook niet verhuurde, lege kastjes zijn geopend. Van de gedupeerden had tot gisteren minder dan de helft aangifte gedaan. De geruchten dat er zwart geld in de kluisjes van particulieren werd bewaard, wil de politie niet bevestigen. Twee gewapende dieven hebben zich vorige week, in de nacht van woensdag op donderdag, in de bank laten insluiten. Ze bedreigden het personeel toen de bank 's ochtends werd geopend. Het tweetal maakte zich daarna uit de voeten.